10/11/12 21:30
(http://www.klassa.bg/)

Заради орязания бюджет Испания закрива Института Сервантес в София?

Възможно е през 2013-та Институтът Сервантес в София да бъде закрит, става ясно днес след заседание на висшето ръководство на организацията в присъствието на Краля и Кралицата на Испания. С 37 процента се съкращава бюджетът, отпуснат от испанското правителство на институцията, съобщава Ел Мундо.. По тази причина се налагат съкращения. Три центъра на Института Сервантес - два в Бразиция и един в Сирия, със сигурност ще бъдат закрити. Съществуването на българското седалище на Института зависи от партньорството с българската страна. Ако бъде постигнато задоволително решение за сътрудничество със страната докакин, "Сервантес" ще остане в София. Разглежда се и възможността да бъде намерен могъщ генерален спонсор на софийския клон на организацията, за да може тя да оцелее.
Някои сгради, собственост на Института по света, ще бъдат продадени. Обмисля се и нова политика за наемане на сгради, които да се използват за целите на организацията. 
Междувременно във Фейсбук тръгна подписка за спасяването на института Сервантес в София,  тъй като средището работи изключително активно.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване