10/12/12 17:33
(http://radiomilena.com/)

Възстановяват Отечествен съюз в Поморие /видео/

murdjeva2 Възстановяват Отечествен съюз в Поморие /видео/

Над 130 бивши активисти на Отечествения фронт в Поморие се събраха в р-т „Морско казино“ за да отбележат 70 годишния юбилей на организацията. На специален екран инициаторите на ОФ-организацията показаха архивен снимков материал.
Активистите на територията на общинската ОФ-организация са били 1200 на брой. Организирани са били 16 квартални комитета в Поморие, 1 градски комитет в Каблешково и 120 низови организации в цялата община, припомни Елена Мурджева, бивш председател на организацията по времето на тоталитаризма.
„Хората зарязваха дом и семейство, за да бъдат полезни там, където трябваше. Има етап в историята на България, който много бързо зачеркнахме, включително и тази организация. Нима ще забравите с колко енергия правихме своя трудов ден, колко много млади майки посещавахме, всеки възрастен човек се славеше, нима ще забравим как на всеки човек давахме листчето къде и в коя секция да гласува?“ попита Мурджева присъстващите. Да, всичките бяхме подвластни на партията /БКП/, но всичките бяхте безпартийни, каза още бившия ОФ-председател.
За доброто настроение на бившите активисти се изяви и хор „Тракийка“.
В края на празненството инициаторите предложиха и решиха да възстановят Отечествения съюз, наследник на ОФ организацията. Избран беше инициативен комитет в следния състав: Дафинка Станева, Василка Кусева, Пенка Вакрилова, Дора Мурджева, Денка Донева, Сия Мадевова, Сийка Косева и Елена Виглова.

Видеозапис от инициативата може да гледате тук:

 Възстановяват Отечествен съюз в Поморие /видео/

bookmark Възстановяват Отечествен съюз в Поморие /видео/svejo Възстановяват Отечествен съюз в Поморие /видео/google Възстановяват Отечествен съюз в Поморие /видео/delicious Възстановяват Отечествен съюз в Поморие /видео/stumbleupon Възстановяват Отечествен съюз в Поморие /видео/facebook Възстановяват Отечествен съюз в Поморие /видео/Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване