10/12/12 13:45
(http://pressclub.bg)

ДПС: #Референдумът може да се проведе само в границите на въпроса, зададен на БГ гражданите при събирането на подписката

Президент - ДПС - референдум - консултации - 2012-10-12

Зам.- председателят на ДПС Христо Бисеров и народните представители от ДПС Рамадан Аталай и Четин Казак участваха в консултациите с политическите сили за референдума за АЕЦ Белене при президента Росен Плевнелиев. От ДПС се обявиха против предложението на ГЕРБ референдумът да се плати от партийните субсидии, защото е незаконен. "Популизмът на Дянков вече става малко в повече от популизма на други известни български политици", заяви след срещата Христо Бисеров. Той разкритикува изявлението на Борисов, че ГЕРБ ще подкрепи референдума с ясното съзнание, че е противоконституционен. "Това изявление е нередно, той няма право да казва, че ще подкрепи нещо, което противоречи на конституцията", каза Бисеров. От ДПС смятат, че референдумът може да бъде проведен само в границите на въпроса, зададен на българските граждани при събирането на подписката. ДПС би участвало единствено в редактирането на въпроса, но не и в промяната на смисъла му, обяви Христо Бисеров и допълни, че ДПС е за пряката демокрация, но при строгото спазване на буквата на закона.
[spoiler effect="slide"][seriesposts][/spoiler]
Публикувана на 10/12/12 13:45 http://pianews.eu/politics/20121012/news-113018
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване