10/12/12 23:15
(http://www.klassa.bg/)

Театрална трупа от Израел представи "Двама в тангото" по Ханох Левин

„Спектакълът на израелските артисти се превърна в мост между културата на двете страни”. С тези думи Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в София, поздрави трупата на Театро де ла Коста, която представи колоритното театрално кабаре „Двама в тангото” в салона на софийското читалище „Славянска беседа”. Саркастично философските  текстове на големия драматург и писател Ханох Левин изтръгнаха буря от аплодисменти благодарение на майсторската режисура на Ефраим Баркан. Режисьорът е подбрал разкази за любовта, които носят мъдростта на времето и вкуса на преживяното. Самият Ефраим Баркан, актьор от висока класа, и партньорката му Шърли поднасят разказите на Левин с удивително майсторство и настроение. Танцовата двойка Гучи – Габриел внася колорита на аржентинското танго, а певицата Рачи залива зрителите с огнената страст на вечни мелодии. И петимата изпълнители са родени в Аржентина, но са открили артистичното си призвание в Израел. Те играят на испански, съчетавайки в едно философията на мъдреца Ханох Левин и драмата на аржентинското танго.
За софийската публика „Двама в тангото бе повече от празник – млади и стари затанцуваха и запяха на финала. Възрастните дами от клуб „Ладино” се просълзиха от вълнение, а именитият български тенор Арон Аронов възкликна: „Братя мои, припомнихте, че Израел е близо и че за голямото изкуство няма граници!". Сред публиката бяха  писателят Иван Кулеков, известни испанисти и преподаватели от Софийския университет, актьори и режисьори. „Чест е за нас да посрещнем тази прекрасна професионална трупа, която показа как се прави театрално кабаре”, призна шефът на читалище „Славянска беседа” актьорът Петър Райжеков.
„Театро де ла Коста” гостува у нас по покана на Международния театрален фестивал „Кръстьо Пишурка” в Лом. Трупата изнесе първото си представление у нас на сцената на читалище „Постоянство” в крайдунавския град. Лично кметът на Лом, г-н Иво Иванов, прие артистите и им благодари за колоритния и завладяващ спектакъл. Последва гастрол в Казанлък, където петимата изпълнители взривиха читалищния салон с текстовете на Ханох Левин и ритмите на тангото.
Театро де ла Коста е частна формация, чието седалище се намира в гр. Натания, недалече от Тел Авив. С „Двама в тангото” трупата обикаля европейските сцени в продължение на десет години.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване