10/15/12 10:24
(http://radiomilena.com/)

В Марина кейп се проведе обучение по управление на твърдите битови отпадъци

obuchenie 1024x768 В Марина кейп се проведе обучение по управление на твърдите битови отпадъци

На 12 и 13 октомври 2012 г. в Хотелски комплекс „Марина Кейп” гр. Ахелой се проведе обучение по управление на твърдите битови отпадъци и разделно събиране на отпадъците в рамките на проект «Повишаване на обществената информираност за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регион – По-малко отпадъци на Северозапад», финансиран с помощта на ЕС чрез съвместната оперативна програма «Черноморски басейн 2007 – 2013».

Обучението беше насочено към представители на заинтересованите страни на местно ниво – неправителствени организации, организации по оползотворяване на отпадъци, сметосъбиращи компании и др., съобщиха от Сдружение „Европа и Ние” .  Участие в обучението взеха и представители на държавната администрация на местно ниво – областна администрация, регионалната екоинспекция (РИОСВ), регионален инспекторат по образование (РИО) в Бургас. Представителите на молдовските и румънския партньори по проекта също се включиха в мероприятието, като в началото му поднесоха приветствия към участниците и изразиха надежда, че в резултат на реализирането на проекта ще се повиши обществената информираност по управление на твърдите отпадъци и ще се повиши капацитетът на публичната администрация по прилагане на мерките за управление на отпадъците, което в дългосрочен аспект ще доведе до намаляване на количествата отпадъци.

Основните дейности, реализирани до момента в България и конкретно на територията на Бургаска област са: проведен конкурс за детска рисунка под надслов „Да помогнем на Земята да диша” за избор на лого на проекта, проведени 2 двудневни обучения за повишаване капацитета на местната публична администрация в сферата на управлението на твърдите отпадъци, проведено проучване на информираността на обществеността относно управлението на твърдите отпадъци, идентифицирани нерегламентираните сметища на територията на Бургаска област и разработване на карта. Предстои организирането и провеждането на информационни дни и семинари с фокус върху управлението на твърди отпадъци. В края на месец октомври 2012 г. се организира учебно посещение в Румъния с цел обмяна на опит и участие в регионална конференция.

Ще се радваме своевременно да отразявате дейностите, реализирани по проекта, с което ще ни съдействате за презентирането и популяризирането му и за повишаване информираността на населението за управление на отпадъците.

 В Марина кейп се проведе обучение по управление на твърдите битови отпадъци

bookmark В Марина кейп се проведе обучение по управление на твърдите битови отпадъциsvejo В Марина кейп се проведе обучение по управление на твърдите битови отпадъциgoogle В Марина кейп се проведе обучение по управление на твърдите битови отпадъциdelicious В Марина кейп се проведе обучение по управление на твърдите битови отпадъциstumbleupon В Марина кейп се проведе обучение по управление на твърдите битови отпадъциfacebook В Марина кейп се проведе обучение по управление на твърдите битови отпадъциСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване