10/18/12 16:53
(http://www.klassa.bg/)

Путин и Медведев ще си работят вкъщи, за да не предизвикват задръствания в Москва

Руският президент Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев ще работят  повече вкъщи, за да намалят задръстванията, които предизвиква техният ескорт от мотоциклети по улиците на Москва, предаде Би Би Си. Всеки път, когато руските лидери се придвижват, полицията затваря пътища и принуждава шофьорите да изчакат да мине кортежът.
Димтрий Песков, говорителят на Путин, каза пред Интерфакс, че президентът намалява до минимум своите срещи в Кремъл  и ще ги прави по-често в резиденцията си в Огарьово, за да спести неудобствата за московчани.
Сутрин около 9.00 ч. Рубльовско шосе, което свързва Москва с елитните западни предградия, е блокирано от полицаи на всеки 100 м., описва ежедневната ситуация Би Би Си. Пътищата около булеварда са пълни с чакащи автомобили. Предстои им около половин час. Търпението на някои се изчерпва и те надуват клаксоните. Но скоро престават, разбирайки, че няма да им отворят пътя. Наблюдаващите се опитват да разберат коя важна личност пристига по броя на черните лимозини в кортежа.
Премиерът Дмитрий Медведев от своя страна съобщи, че ще гледа да използва по-често хеликоптер за придвижване. Решението му може да е породено от случилото се при визитата му този уикенд в Санкт Петербург, когато разгневени шофьори отправиха неприлични жестове към кортежа му, отбелязва Би Би Си.
В Русия не само висшите политици, но и важни бизнесмени и депутати имат право на коли със сини лампи на покрива, което им дава право да спират движението.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване