10/21/12 13:49
(http://www.klassa.bg/)

Няма да глобяват за остъклени балкони

Дирекцията за национален строителен контрол няма да предприема абсолютно никакви масови проверки на остъклени балкони. Това каза директорът ДНСК Милка Гечева пред БНР в неделя.
С изменението и допълнението на Закона за устройство на териториите, което предстои да влезе в сила, срокът за узаконяване на строежите, за които няма строителни документи по една или друга причина, се удължава до 31 март 2001 г., когато влиза в сила ЗУТ. Условието е те са да извършени по допустимите норми, действащи към датата на техния строеж или към сега действащите норми. Гечева обясни, че подобен документ за търпимост е необходим само в случаите, когато следва да се извърши прехвърляне на тези строежи.
„Във всички останали случаи търпимостта възниква по силата на самия закон и не е необходимо да се вадят никакви документи, не е необходимо да се заплащат държавни такси, както и глоби”, допълни изпълнителният директор на ДНСК.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване