10/24/12 23:11
(http://www.klassa.bg/)

БНТ с награди от два международни фестивала

БНТ бе отличена с четири награди на IX- тия Международен филмов фестивал „Балфест” в Пловдив. В конкурсната програма бяха представени документални филми, ТВ-репортажи и художествени филми от 21 страни. Организатор на фестивала е Фондация „Помогни на нуждaещите се”. Международното жури с председател проф. Велин Аргатски и организационният комитет отличиха с голямата награда на фестивала „Camera veritas” филмът на журналиста Бойко Василев „20 години по-късно”. Наградата за операторско майсторство „Без дубъл” спечели Калоян Божилов за предаването „БунтАрт”, а за приноса си за опазване паметта на човечеството с награда бе отличен и филмът „Ръкописите не горят” на журналистите Петя Tетевенска и Горан Благоев. За художествена интерпретация по темата на феста „Изкуство – да! Насилие и тероризъм – Не!” журито награди филма на БНТ и режисьора Атанас Христосков - „№ 1”

Още един филм на националната телевизия бе отличен с награда. "Корави старчета" спечели престижното отличие "Корона Карпат" за най-добър сценарий на III-тия Трускавецки Международен фестивал за телевизионни филми „Корона Карпат” в Украйна.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване