10/25/12 09:13
(http://www.klassa.bg/)

Ние, глупаците

komentator.bg

Говорителката на Областната дирекция на МВР-Варна Калинка Пенчева нарече в ефира на bTV Боян Максимов „селски глупак“. Грубата селска проява на говорителката бе провокирана от факта, че преди няколко месеца Максимов е имал „глупостта“ да снима трима полицаи, докато сладко-сладко си подремват в патрулката.
Що за „говорителка“ е тази госпожа, щом си позволява груби лични квалификации в ефир, е ясно и на децата. В други държави за подобна снимка на полицейски служители щяха да хвърчат пагони, а у нас излиза някаква Калинка, и без да се свени, громи глупака, който е заснел „законната“ почивка на полицаите.
Добре де, разбрахме, по норматив в 12-часовото дежурство на униформените им е позволено да почиват половин час, както сметнат за добре. Защо тогава в МВР-Варна така пенясаха, че изкараха тежката си артилерия от истерични оправдания хич не ми ясно. Може би защото всички - всички ние, глупаците, сме виждали как тези умници спят по време на работа. Ние, глупаците, сме виждали и как интелектуалците в униформа глобяват човечеца, който е излязъл до кварталния магазин без лична карта, докато 200 метра по-нагоре някакви ще се избият или пък някой олигофрен пали коли. Може би в МВР-Варна настръхнаха, защото с тези хъркащи в „Астрата“ полицаи все ще се появи някой селски глупак, който да се зачуди защо й е на родната полиция да назначава още 2000 униформени догодина, след като и наличните са много. Толкова са много, че имат време да поспиват на дежурство и да сънуват 20 заплати, тлъсти пенсии и платени отпуски на многая лета. При това положение не е чудно, че за едно свободно място в МВР кандидатстват по 100 души, нали? Ситото е голямо, но вземат ли те на работа в системата – спи градът!
Ето защо и нервите на служителката-говорителка от МВР-Варна са напълно разбираеми. Момчетата са се утрепали от работа, опънали кубинки за половин час и някакъв идиот при цялото си нахалство да ги снима. Не е разбираема обаче липсата на реакция от страна на МВР. Да излезе лицето на една от най-важните териториални служби в страната и да се държи като продавачка на краставици в ефир, е, меко казано, обидно за цялата система. Толкова обидно, че всеки глупак ще се запита: Абе как ги назначавате такива хора в МВР?

Източник: коментатор.бг

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване