10/26/12 12:28
(http://radiomilena.com/)

Кметът на Бургас кани китайски туроператори

poslanik Kitai 1024x761 Кметът на Бургас кани китайски туроператори

Бургас да стане домакин на българо – китайски туристически форум, на който да бъде представен региона като дестинация за масов и алтернативен туризъм. Това предложи кметът Димитър Николов по време на среща с Негово Превъзходителство Гуо Йеджоу,   извънреден и пълномощен посланик на Китай у нас.

Идеята е китайските туроператори да се запознаят на място с  многобройните възможности за тематични турове  и почивки по Южното Черноморие.

„Има предложение от и до летище Бургас да се обслужват полети до Китай. Това ще стимулира освен  икономическия и туристическия обмен“, подчерта кмета Димитър Николов.

“Близо 80 млн. китайци годишно ходят на почивка в чужбина, част от тях могат да бъдат привлечени  да посетят вашия красив град”, заяви Н. Пр. Гуо Йеджоу.

Инвестиционният интерес на китайските компании е насочен основно към инфраструктурни обекти, телекомуникации и преработване на земеделски продукти, допълни посланикът.

По време на срещата кметът Николов обяви, че Общината ще подготви  икономически каталог на английски и китайски език, който ще представя възможностите за инвестиции и бизнес партньорства между български и китайски компании.

По-късно посланикът дари 15 компютъра за кабинета по информатика в СОУ „Константин Преславски“.

„Очаровани сме от този жест. Това дарение ще повиши качеството на обучението ни по информатика“, заяви директорът на учебното заведение Мартин Илиев. В знак на добра воля  и желание за сътрудничество в сферата на образованието  началникът на РИО  Бургас инж. Виолета Илиева и Веселина Таралова – директор на дирекция “Образование” в Община Бургас, предложиха в СОУ „Константин Преславски“ да се изучава китайски език.

„Това е добра идея, тъй като вече обсъждахме и с ректорите на бургаските университети да създадем тук възможност за изучаване на китайски език“, заяви народният представител Димитър Бойчев, който е председател на парламентарната Група за приятелство България – Китай и по чиято покана Н.Пр. Гуо Йеджоу посети Бургас.

Посланикът и зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев присъстваха на среща с бургаския бизнес, на която бяха представени Стратегически проекти за Община Бургас – Индустриална зона и Зона за обществен достъп.

Н.Пр. Гуо Йеджоу разгледа експозицията в чест на легендарния 24-ти Черноморски полк и археологическия обект „Аква Калиде“.

 

 Кметът на Бургас кани китайски туроператори

bookmark Кметът на Бургас кани китайски туроператори svejo Кметът на Бургас кани китайски туроператори google Кметът на Бургас кани китайски туроператори delicious Кметът на Бургас кани китайски туроператори stumbleupon Кметът на Бургас кани китайски туроператори facebook Кметът на Бургас кани китайски туроператори Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване