10/27/12 21:02
(http://pressclub.bg)

ДНЕС: #Budnite срещу спящите — спрете произвола!

Варна - полицаи - автомобил - спане - юли 2012

Акция под надслов "Будните срещу спящите — спрете произвола!" в подкрепа на Боян Максимов и против полицейски произвол ще се проведе днес от 15.00 часа на езерото Ариана на Орлов мост.
Както обикновено, PIA отново ще бъде на мястото на събитието и ще предава на живо всичко, което се случва на Орлов мост. Следете ни в Twitter с хаштаг #Budnite.
"Флашмоб на Будните срещу Спящите. Да се съберем Будните, които не сме съгласни калинките да ни наричат "селски глупаци" и се противопоставяме на тормоза над Боян Максимов заради заснетите от него трима спящи в патрулка полицаи... Това, което се случва с Боян, може да се случи на всеки от нас, който се противопостави на некомпетентността, корупцията и арогантността...", - пише в призива на създаденото събитие в социалната мрежа. Миналата седмица говорителят на ОДМВР-Варна Калинка Пенчева публично нарече Максимов "селски глупак". Лично МП Бойко Борисов разпореди тя да бъде уволнена, но вчера МВР Цветан Цветанов заяви, че няма да я уволни, докато не завърши проверката по случая. Междувременно, снощи самият Максимов съобщи на стената си във Facebook, че полицията продължава да го тормози и дори е бил заплашен с арест. В петък вечерта полицай връчил на Боян Максимов покана за среща с хора от „министерството в София", насрочена за днес. Тема на разговора щял да е скандала, в който беше въвлечен и говорителят на варненската полиция Калинка Пенчева. Максимов обяснил, че е възпрепятстван и няма да може да отиде, при което полицаят му казал, че „Ако не дойдеш, може да те задържат". В случая става въпрос за доброволна покана и силите на реда нямат право на насилствени действия. В събота в извънреден Епизод 17 на "Гневни Млади Хора" Максимов подробно обясни за непрестанните проблеми, с които се сблъсква от страна на полицията в морската столица. "Ако човек снима полицай, става страшно", - сподели Боян Максимов. “Тази снимка е протест – скарах се с роми, които живееха под блока незаконно. Бях нападнат от мъж и жена, бяха пияни, аз се дръпнах настрани. Полицаи от Второ районно управление във Варна ги пуснаха от ареста след половин час, а аз трябваше да постъпя в болница, защото бях намушкан в рамото и със счупен нос”, – обясни младият мъж. Само пред @Gnevnite Боян Максимов съобщи, че има и още един прикрит случай на полицейско насилие. Неговият приятел Николай Цветков също е станал жертва на полицейско насилие във Второ районно полицейско управление във Варна. Максимов не скри, че в миналото си е осъждан и е лежал в затвора, но е освободен предсрочно за добро поведение. “Бил съм наркоман, но това е мое минало. осъзнал съм грешката си и се поправих. Осъждан съм, но към момента не съм престъпник и съм реабилитиран”, – допълни Максимов.
Публикувана на 10/27/12 21:02 http://pianews.eu/society/20121028/news-113790
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване