10/29/12 15:37
(http://www.klassa.bg/)

„Сенди“ парализира Уолстрийт 27 години след „Глория“

 Финансовите пазари в Ню Йорк остават напълно затворени в понеделник, дори електронните банкови транзакции бяха спрени, предаде АФП. Повечето големи банки обявиха, че няма да работят заради приближаващия ураган „Сенди“, който се очакваше да удари източното крайбрежие на САЩ късно в понеделник срещу вторник. За първи път от 27 години насам се случва Уолстрийт да бъде блокиран През 1985 г. виновникът бе ураганът „Глория“.

От Нюйоркската фондова борса (NYSE ) обясниха решението си да не отворят след уикенда с риска ураганът „Сенди“да застраши сигурността на служителите. От групата Nasdaq OMX подчертаха, че спирането на операциите, което се очаква да продължи и във вторник, е съгласувано с американските власти.

Някои големи банки заявиха, че ще уважат инструкциите, дадени от властите в Ню Йорк и няма да отворят врати. Сред тях са Citigroup et Goldman Sachs. Последната ще прехвърли част от своята дейност в Лондон и други центрове по света. Citigroup пък прикани служителите си да работят от домовете си.

От неделя в Ню Йорк е спрян целият обществен транспорт, включително метрото. Летищата са затворени, 7000 полети са отменени. Кметът Майкъл Блумбърг нареди частична евакуация.

Общо 50 милиона американци могат да пострадат от стихията. Досега по пътя си от Карибите на север ураганът взе 60 жертви.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване