10/30/12 10:39
(http://e-vestnik.bg/)

От Манхатън, в сърцето на урагана (+фотогалерия)

Посред потопа „Старбъкс” предлага доставка на кафе по домовете

В окото на бурята - нощта на понеделник срещу вторник (29-30 октомври 2012 г.) в Манхатън, 14-а улица. Снимка: от екрана, от репортаж на тв-репортера на Си Ен Ен Андерсън Купър

Някой от нещата, идващи с урагана Санди, се случват за първи път за мен, а и за Ню Йорк.
Тишината, нещо толкова странно за град който живее в един постоянен шумов фон, тишината, идваща със спирането на работа почти навсякъде, със спирането на градският транспорт, на метрото и автобусите, на влаковете до Лонг Айлънд, до Кънектикът и до Джърси и затварянето на мостове и тунели от вчера, 7 pm - тази тишина е странна и стряскаща.
На практика оставиха действащ само Линкълн тунел с възможност и той да бъде затворен днес по късно през ноща (б. р. – вечерта беше затворен и той).
В момента гледките по телевизията от течащата вода право в Батери тунел, са драматични.
На практика няма самолетни полети от неделя не само от трите летища на Ню Йорк, но и от Филаделфия, Вашингтон, Бостън и Провидънс.
Шумът на реката - аз съм близо до Хъдзън - е като зловещо бучене. Отидохме към 1 на обяд максимално близо. Имаше огромни вълни в реката, нещо невиждано.
Странен е безумният вой на вятъра когато приижда на пориви. Внезапно скоростта му скача от 30 на 90-100 км в час. Имаш чувството, че вие в стените на къщата, че прозорците ще изхвръкнат (б. р. – в Ню Йорк има съборени фасади от вятъра).
Миризмите на разлян петрол, електричество и прегорял кабел…

Манхатън бридж в първите часове на урагана Санди. Снимка: ЕПА/АП/БТА

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване