10/30/12 20:00
(http://www.klassa.bg/)

РАДИО БИН@Р ПРАВИ ДАРЕНИЕ НА СТОЛИЧНАТА БИБЛИОТЕКА И УЧИЛИЩАТА

На 31 октомври - в навечерието на Деня на народните будители, най-младата програма на БНР - мултимедийната платформа Радио БИН@Р, ще дари своя първи мултимедиен продукт, уеб-книгата „Мидата, морето и други истории” на Столичната библиотека. /виж тук/

Книгата ще бъде представена със съдействието на Библиотеката на 31 октомври 2012 г. от 11.00 ч. в детската читалня, с участието на авторката Роси Кота и живото изпълнение на Ицках Финци, в присъствието на ученици, преподаватели и библиотекари. 100 броя от книгата и дискове ще бъдат предоставени на училища и читалища от София.

В началото на събитието, малките таланти от детската вокална група „Радиодеца“ на БНР ще поднесат своя музикален поздрав към присъстващите.

„Чрез дарителската акция, екипът ни иска да изрази вярата си, че новата цифрова ера няма да унищожи книгата. Нещо повече – считаме, че чрез подобни продукти, интернет поколенията ще бъдат подтикнати да преоткрият удоволствието от съприкосновението с книгата и четенето“, коментира в аванс директорът на РАДИО БИН@Р - Паулиана Новакова. „Всички ние ще работим за това, младите хора да се върнат в библиотеките, като считаме това за наша будителска мисия“, са категорични журналистите от новата медийна платформа на БНР – интернет радио БИН@Р.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване