10/31/12 13:56
(http://www.klassa.bg/)

Запечатват вендинг машини без връзка с НАП

 Автоматите на самообслужване, които нямат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП 1 ноември ще бъдат запечатвани, а машините на които няма обозначение за собственика им, могат да бъдат иззети, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Законът задължи собствениците на автомати за самообслужване да свържат устройствата си с НАП до края на октомври. Работата на вендинг машини без фискални устройства може да доведе и до налагане на санкция, достигаща до 10 000 лева, предупреждават още от приходната агенция. От 1 ноември инспекторите на НАП ще проверяват преимуществено автоматите на самообслужване. Отсрочка не е предвидена. До момента около 2500 машини отчитат оборотите си чрез дистанционна връзка с НАП. По данни на бранша в страната оперират между 15 000 и 25 000 автомата на самообслужване. "Няма причини да отлагаме контролните действия. Законът е еднакъв за всички и не може да има един сектор, който да е привилегирован. Над 350 000 търговци вече изпълниха изискването, вярвам, че и вендинг сектора можеше да го направи, каза по повод изтичащия срок Васил Панов, директор "Контрол" в НАП.

На 25 октомври, представители на Българската вендинг асоциация излезе на протест пред сградата на Министерство на финансите, именно срещу решението за въвеждане на фискални устройства в автоматите на самообслужване. Според тях, ако се въведат фискални устройства за всички автомати за самообслужване, оскъпяването на предлаганите чрез тях стоки ще бъде между 33% и 50%. Операторите на такива устройства казват, че трябва да инвестират десетки хиляди лева

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване