11/01/12 20:11
(http://www.cross-bg.net/)

Д-р Шломо Шеалтиел, специално за "КРОСС": Това, което направиха българите за евреите можеха да го сторят и други народи, но не го направиха!

София /КРОСС/ По повод все по-оживената дискусия за съдбата на евреите в България, Информационна агенция "КРОСС" взе интервю от д-р Шломо Шеалтиел. Той е известен историк, автор на няколко научни труда и десетки статии. Със своята безпристрастност и научна аргументираност, д-р Шеалтиел се смята за един от най-компетентните познавачи на съдбата на евреите в България по време на Втората световна война. Д-р Шеалтиел, кажете нещо повече за Вас? Аз съм историк и през последните осем години работя по поръчка на "Яд Вашем" изследвайки еврейството в България по времето на Втората световна война. Но в работата си използвам и материали, както от преди 39-та година, така и след 44-та година. От къде черпихте информация за Вашата последна книга? Работил съм във всички български архиви
Публикувана на 11/01/12 20:11 http://www.cross.bg/1336074
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване