11/04/12 13:13
(http://radiomilena.com/)

От 5-ти ноември се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежа

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров от 5 ноември, се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежа.

Днес той провери готовността на снегопочистващата техника на автомагистрала „Хемус“ – в участъка от пътен възел „Яна“ до Жерково. В инспекцията участва инж. Георги Златев, ръководител на Оперативния щаб в АПИ за зима 2012/2013 г. и главен инспектор Димитър Машов, заместник-директор на Областната дрекция на МВР-София.

Създадена е пълна организация за зимно поддържане на републиканските пътища. До този момент фирмите-изпълнители са проверявани няколко пъти за необходимата техника и материали. Фирмите разполагат с достатъчно количества сол, пясък и химикали.

„Последните 4-5 дни бяха много мобилизиращи за фирмите и са осигурени нужните материали”, подчерта инж. Лазаров. От утре се въвеждат и 24-часови дежурства в областните пътни управления и поддържащите фирми по опорните пунктове. Към 4 ноември готовността на фирмите, имащи договори с АПИ за поддържането на 20 000 км републикански пътища, е 80 на сто. На 100% е подготвеността в 6 областни пътни управления – Добрич, Кюстендил, Търговище, Силистра, Разград и Шумен. До 12 ноември и останалите области трябва да са в максимална готовност. Агенция „Пътна инфраструктура” призовава водачите на моторни превозни средства да сменят летните гуми със зимни и да шофират със скорост, съобразена с конкретните условия на пътя.

 От 5 ти ноември се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежа

bookmark От 5 ти ноември се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежаsvejo От 5 ти ноември се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежаgoogle От 5 ти ноември се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежаdelicious От 5 ти ноември се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежаstumbleupon От 5 ти ноември се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежаfacebook От 5 ти ноември се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване