11/05/12 16:10
(http://www.klassa.bg/)

ЕК потвърди официално, че е възможен допълнителен мониторингов доклад

 Изявлението, дадено миналата седмица от говорителя на Европейската комисия Оливие Баи, за възможността за допълнителен мониторингов доклад за България, отразява официалната позиция на Еврокомисията. Това предаде БНР, позовавайки се на пресконференция в Брюксел, дадена от говорителката на Жозе Барозу Пия Хансен.
Хансен заяви, че Оливие Баи не е временен говорител и не изразява лично мнение. И добави още, че Оливие Баи е обърнал внимание, че е възможно да има допълнителен доклад, без да предопределя по никакъв начин дали това ще стане.
Преди официалната реакция на Брюксел премиерът Бойко Борисов заяви, че иска официална позиция в какво обвиняват избраната за конституционен съдия Венета Марковска.
Преди Борисов, Цветанов заяви във вторник, че няма официална позиция на ЕК. „Има въпрос, зададен от журналист на БНР, има отговор, прочетен от говорител на Европейската комисия. Няма официална позиция, изпратена до България", се скара на водещата в ефир Цветан Цветанов. Според него в отношенията с Брюксел винаги има официална кореспонденция.
От Българския хелзински комитет поискаха оставките на Венета Марковска и Анастас Анастасов, защото не са се доказали като хора „с високи нравствени и професионални качества".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване