11/08/12 21:55
(http://www.klassa.bg/)

ФРЕНСКАТА БАНДА MR DAY с концерт в СОФИЯ

Соул и електро ритми на най-добрата лайв сцена

 

10.11, 22.00

          На 10-ти ноември, София Лайв Клуб отваря врати за всички фенове на соул ритмите и зашеметяващитеMR DAY.Бандата гостува за първи път в страната ни и обещава запомняща се петъчна вечер, след която със сигурност ще станете един от верните им фенове.

           Зад иметоMR DAY застава банда, водена от певец, китарист, диджей и колекционера Eric Duperray,известен със своите повече от двайсет години опит в музикални, артистични и други проекти. От средата на 90-те Ерик става известен с групата Kool Cats Club, като по същото време навлиза и в асид джаз сцаната. Няколко години по-късно работи съвместно с набиращия скорост лейбъл Rotax Disques и основава дуото с Pascal Rioux. Заедно продуцират няколко сингъла и биват забелязани от интернационалната електро сцена, благодарение на звука, който създават, вдъхновен от ранните дни на хаус сцената в Чикаго и Детройт. Резултатът идва бързо, когато парчето Place is Rockinе избрано от Dimitri From Paris на първата Night at the Playboy Mansion, докато Salvation се излъчва в компилацията Hotel Costes.

 

        През 2007 година, Ерик създава бандата MR DAY заедно с Bruno "Patchworks" Hovart, който е продуцент и басист от фамилията Rotax. Към тях се присъединяват и страхотните музиканти Raphael Chambouvet –органистс яростни солови импровизации и Remy Kaprielan – със своя солиден груув на барабаните.

Без много да се бавят момчетата издават няколко серии ЕР-та и веднага след това заминават на турне, което довежда до първия албум Small Fry, издаден през 2010 с лейбъла Favorite Recordings. Албумът получава аплодисментите на критици и радиостанции като Radio Nova, FIP, Le Monde и L'Humanite. Small Fry не само е добре посрещнат, но и поставя солидна основа за една истинска банда с уникален звук. Албумът е с нотки от така вдъхновяващата за Ерик класическа соул музика, разкрива широкия спектър на музикалната палета на групата, както и подсказва малко за втория албум, който е още по-богат и изненадващ от първия.

          По време на създаването на втория им албум, бандата смело еволюира към по-амбициозен звук, който вече ясно ги отличава, поставяйки ги на кръстопът между рок и соул музиката от 60-те години на двадесети век. С появата на втория китарист Julien Masson,основател на Buttshakers и скъпоценен, както на сцената, така и в студиото, бандата решава да използва 100% аналогова техника при записи и изпълнения – магнитни касети и записи на живо в студиото, които определено спомагат за постигането на богат и органичен звук. Днес, групата окончателно представя своя запазане марка музика, с плътен, без излишни украшения и заразно готин звук, а резултатът е Dry Up In The Sun, реализиран през април тази година.

          Не се чудете много, защото вечерта ще е 100% запомняща се, изпълнена с френски шик, английски ритми и внушителни мелодии, които ще ви вдигнат на крака.

................................................................................................................

БИЛЕТИ:на предварителна продажба в eventim.bg на цена от 10 лева, на място 15 лева.

Станете от първите 100 закупили промо билети от kolektiva.netна цена 7 лева!

Повече информация тук:

http://www.mr-day.com/

http://www.myspace.com/mrdaylive

http://www.youtube.com/watch?v=6dl-T-WtFZU


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване