11/09/12 15:06
(http://www.klassa.bg/)

България очаква още 400 млн. евро европейски пари

България очаква Европейският съюз да й изплати повече от 400 милиона евро, които се дължат по одобрени, но неразплатени разходи за 2012 година. Данните са от справка на Комисията по бюджет на Европейския парламент, чийто заместник-председател е евродепутатът Ивайло Калфин.
България очаква почти 208 милиона евро от фонда за регионално развитие, 44 милиона от социалния фонд и около 150 милиона от кохезионния фонд. Според Калфин, не би трябвало да има проблем с актуализирането на бюджета и осигуряване на средствата. Парите от кохезионния фонд са предназначени за развитие на най-бедните страни в Европейския съюз, включително България, но при подготвяне на бюджета на съюза за 2014 - 2020 година се настоява средствата да бъдат ограничени. В опит да предотвратят това, следващия вторник в Брюксел се събират лидерите на страни, ползващи кохезионния фонд, за да обсъдят общи ходове за действие.






bnt.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване