11/09/12 18:43
(http://www.klassa.bg/)

УНИСКОРП издаде "ПЪРВИЯТ ДЕН" от световноизвестния френски писател Марк Леви

Легенда разказва, че детето научава в утробата на майка си тайната
на Сътворението, от самото начало на света до неговия край.
Когато то се ражда, пратеник минава над люлката му и поставя пръст върху неговите устни, за да не разкрие то никога поверената му тайна, тайната на живота.
В деня, когато съм роден, пратеникът е забравил да ме посети
и си спомням всичко.

Къде започва зората? Къде свършва денят? Защо милиони звезди осветяват небосвода, без ние да можем да видим или да опознаем световете, към които
те принадлежат? Как е започнало всичко?
Такива въпроси си задават главните герои в новия роман на известния френски писател. Той е астрофизик, тя – археолог антрополог. Той се интересува откъде е произлязъл светът, а тя на колко години е първият човек на Земята. Едно етиопско сираче й подарява изключително гладък и странен камък, който тя носи като бижу, но се оказва, че той е част от много древна звездна карта, която навярно ще докаже, че човечеството е значително по-старо от твърденията на изследователите. Всеки от героите прави своите проучвания и малки открития, които постепенно ги отвеждат до голямата истина. Много премеждия, авантюри, изненади, загуби, но и любов, и пътешествия из Европа, та чак до Етиопия и Китай съпровождат двамата учени. Естествено те не са единствените с подобна мисия. Международните тайни служби преследват същите цели и техните агенти често се изпречват на пътя на познанието.

Марк Леви за пореден път доказва, че умее увлекателно да разказва всякакви истории и да завладява умовете и сърцата на читателите.


МАРК ЛЕВИ пише първия си роман като приказка за малкия си син, който ще я прочете, когато порасне, за да разбере, че трябва да обича съдържанието, а не обвивката на един човек. Сестра му, която е сценарист, окуражава Леви да изпрати ръкописа в издателство. Книгата става литературен хит и бестселър в Европа и САЩ. Студиото на Спилбърг я филмира и успехът е невероятен. Марк Леви се посвещава на писането и желанието да разкаже на милиони читатели за любовта в множеството й измерения и проявления. Произведенията му са преведени на 41 езика и са продадени в над 25 млн. копия.
Леви от години е познат на почитателите си в България: Ами ако това беше истина… и Да Ви видя отново, Къде си, Седем дни за цяла вечност, Следващият път, Децата на свободата, Всички онези неща, които не сме си казали.. През декември 2007 г. мнозина от тях успяха да се срещнат и разговарят с него.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване