11/09/12 05:38
(http://www.klassa.bg/)

„Файненшъл таймс”: Еврозоната лавира на ръба по отношение на Гърция

Лидерите в еврозоната са изправени пред нов кръг от рискови преговори относно помощта от 174 милиарда евро за Гърция, след като международните кредитори не успяват да изгладят различията помежду си относно това, как да се редуцират растящите нива на гръцкия дълг. С това страната опасно се доближава до дефолт по плащането на 5 милиарда евро по дълга през следващата седмица, пише „Файненшъл таймс”.
Официалните лица се надяват в понеделник на срещата на финансовите министри в Брюксел да финализират новата програма, която удължава периода за спасяването на Гърция с две години до 2016 г. Това би дало зелена светлина за отпускането на транша от 31,3 милиарда евро, от който Атина отчаяно се нуждае.
В същото време според официални представители, участващи в преговорите, международните кредитори са далеч от съгласие относно това, каква част от дълга на Гърция трябва да бъде опростена и кой ще понесе загубите от пониженото изплащане на дълга.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване