11/09/12 18:58
(http://www.klassa.bg/)

ЧИТАТЕЛИТЕ ТЪРСЯТ ИСТИНАТА ЗА БАЛКАНСКАТА ВОЙНА

Непрекъснато нараства общественият интерес към изследването на акад. Георги Марков „България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913”. Този, може би най-мащабен по своя обхват и дълбочина научен труд, посветен на стогодишнината от Балканската война, е с клеймото на издателство „Захарий Стоянов”. Акад. Георги Марков не е от учените, които се затварят в кабинетите, библиотеките и архивите, той е известен не само като сериозен изследовател, но и като просветител и разпространител на историческите знания. Неговата книга вече бе представена във Враца, Пловдив и Елен Пелин. Продължават неговите будителски пътувания в дните на честването на стогодишнината на Балканската война. В понеделник, 12 октомври, книгата ще има премиера в гр. Генерал Тошево, а във вторник, 13 октомври, - в Търговище. Освен представянията пред обществеността в тези селища, акад. Георги Марков и издателят Иван Гранитски ще имат срещи в училищата, от които, сигурни сме, младите ще научат още за истините за тази славна война, на които някои политици хвърлят сянка.
Предстоят и други гостувания на акад. Георги Марков в Ямбол, Сливен, Бургас и Варна. Интересът към неговата книга е навременен и оправдан. Още повече, че книгата е оформена майсторски от художника Жеко Алексиев и издадена отлично полиграфически. Тя има и комплект от карти на бойните действия.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване