11/20/12 14:06
(http://www.klassa.bg/)

Над половината от депозитите вече са на жени

 Вече около 54% от депозитите принадлежат на жени, сочи проучване на „УниКредит Булбанк“. То беше представено по време на официалното откриване на клон на банката в София, където се предлагат продукти, предназначени само за дами. Обособени зони за предлагане на продуктовата линия „Donna” има и в клонове на банката в още няколко големи градове на страната.

 

За последните две години броят на жените у нас, ползващи кредитни карти е нараснал с над 40%, по данни на „УниКредит Булбанк“. За посочения период нарастването на изтеглените ипотечни кредити от жени се е увеличил само с 9%. А при изтеглените потребителски кредити от дами дори има връщане назад – за две години със 7%. Специално в „УниКредит Булбанк“ откритите за последните две години дебитни карти са се увеличили с 44% до над 340 хил. броя.

 

Твърдението, че жените харчат спестени от мъжете пари е на път да отиде в историята“, коментира Паскуале Джембои, директор „Банкиране на дребно“ в „УниКредит Булбанк“. Затова с цел привличане на клиентки, с издаването на кредитна или дебитна карта „Donna” притежателката й получава отстъпки в цените при пазаруването в определени магазини или ползването на определени хотели. Продуктовата линия за дами включва още възможността за лизинг за автомобил и отпускането на инвестиционен заем. От банката увериха, че при необходимост техни консултанти ще напътстват дамите къде да вложат парите си.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване