11/21/12 22:51
(http://www.klassa.bg/)

Шокиращо признание на съдия: Пияни роми ме ритаха до смърт

Невиждан екшън в аматьорския ни футбол за малко да завърши със смъртен случай. Опасната случка се разигра в Самоков, където местният "Спартак" домакинства на футболните таланти от "Звездец" (Горна Малина) в мач от "А" областната група на София. Губейки в резултата, играчите на "Спартак" решават, че съдията им е виновен и в края на двубоя му спретват невиждан търкал. Пред в. "Шоу" рефера Марио Спасов описва разигралия се екшън.
- Марио, какво се случи на стадиона в Самоков?

- Пребиха ме, защото пак съдията е виновен за всичко. Грозна работа! Мачът трябваше да започне в 14 часа, но началото се забави с 35 минути... Мачът започна нормално, обстановката въобще не предполагаше, че ще имам проблеми. В 27-ата минута отсъдих дузпа в полза на гостите от "Звездец" (Горна Малина). В този момент резултатът беше 1:2. Когато дадох дузпата, домакините ме попритиснаха и започнаха да ми крещят защо съм я отсъдил. А тя беше не 100, а 1000-процентова. Нещата все пак се поуспокоиха и първото полувреме завърши 4:2 за гостите... До 70-ата минута мачът вървеше нормално и при резултат 2:5 дойде случката, от която аз пострадах най-много. Страничният съдия вдигна засада, но му казах да свали флага, тъй като видях, че греши. Гостите обаче вкараха гол и настана страшното за мен. Домакините започнаха да протестират. Един ме хвана за ръката и ме изрита силно. Тогава прекратих срещата, но последва нов удар от друг играч. Тръгнах да бягам, но футболист на "Спартак" (Самоков) ме догони, свали ме на земята и започна да ме рита в главата... Лежах и понасях ударите на всички играчи на домакините, които се струпаха около мен. Опитвах да си предпазя главата, но нямаше как да успея срещу толкова хора, и то обезумели роми... Аз лежах в безпомощно състояние и отнасях ритниците и юмруците им. Надпреварваха се кой повече ще ме удари. Никой не мислеше за последствията. Дори имам чувството, че целта им беше да ме убият! Лицето ми беше в кръв, носът ми - разбит! Сериозно се опасявах за живота си. Молих ги да спрат, защото ще ме убият, но на тях не им пукаше. А един дори ми скочи с двата си крака върху главата.
 
- За първи път ли ядеш пердах по време на мач?

- Не, и друг път съм имал проблеми. И пак със "Спартак" (Самоков). Тогава играха с Долна Баня. Пак ме набиха и 5 човека ги наказаха да не играят по 1 година. Санкцията им изтече през март месец, но очевидно не са си взели поука и продължават да правят каквото си искат... В "Спартак" играят само роми. Още преди да започне мача казваха, че са пияни от вечерта и живи няма да си тръгнем от стадиона, ако не победят "Звездец". Със сигурност имаше състезатели, които излязоха в нетрезво състояние за срещата. Все още ги е държал алкохола от предишната вечер... А и фен на домакините ни атакува с метален винкел. През цялото време стоеше до единия от асистентите ми и му отправяше заплахи.

- С какво още се бяха запасили домакините?
- Добре, че нямаха брадви. Защото в други мачове и това се е случвало.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване