11/22/12 00:14
(http://www.klassa.bg/)

ДИАГНОСТИКА И ПРОМЯНА НА ОРГАНИЗАЦИОННАТА КУЛТУРА

Целта на авторите е да помогнат при диагностициране и иницииране на промени в организационната култура на мениджъри, преподаватели, консултанти или натоварени с въвеждане на културни изменения в организацията специалисти.

 

Книгата може да помогне по три направления:

  • Доказали своята ефикастност инструменти за диагностициране на организационната култура и управленска /мениджърска/ компетентност;
  • Теоретическа рамка за вникване в естеството на организационната култура;
  • Систематизирана стратегия за изменение на организационната култура и личностното поведение.

 

Тя е замислена като практически наръчник, в смисъл че предоставя възможност за използване на инструмента и изграждане на конкретен културен профил в рамките на самата книга, както и да бъде ползвана като ръководство за провеждане на конкретния процес на промяна. Инструментът за оценка на мениджърската компетентност ще помогне на отделната личност да постигне промените, които налагат желаните изменения на организационната култура.

Този труд ще послужи и като източник на информация, за да стане пределно ясна стройната  рамка от типове култура, която се е доказала като изключително полезна за изясняване на процесите по културните изменения, както и за подобрения в дейността на ръководните структури.

 

Авторите  предлагат на вътрешни или външни специалисти по промяна една систематична стратегия за улесняване на фундаменталната промяна, както и списък с предложения за усъвършенстване на управленски умения и компетентност.

 

Ким Стърлинг Камерън  е професор по мениджмънт и организация в University of Michigan Business School. Изследванията му върху добродетелността на организациите, съкращенията, ефективността, културата и култивирането на управленско съвършенство са отразени в над осемдесет статии и девет книги. Занимава се и с консултантска дейност за редица стопански, правителствени и образователни организации по целия свят.

Робърт Емет Куин е титутяр на катедра Margarel Elliot Tracey и преподава организация и мениджмънт в University of Michigan. Научните му интереси съ съсредоточени върху проблематиката на организационните изменения и ефективност. Автор е на четиринадесет книги.

 

Изд. “Класика и Стил”,стр. 277, цена 21.00 лв.

www.klasikastil.com


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване