11/22/12 20:22
(http://radiomilena.com/)

Проф. Петър Куцаров: Еркеч е дар от Бога, но ние не го разбираме

DSC00263 Проф. Петър Куцаров: Еркеч е дар от Бога, но ние не го разбираме

Нови факти за древността на поморийското село Козичино /Еркеч/бяха оповестени от д.и.н. проф. Петър Куцаров в салона на читалище „Светлина“ Поморие. На организираната от община Поморие беседа историкът запозна присъстващите с последните му изследвания за еркечани, чиито жители са дали началото на 58 села по родното черноморие. Днес наследниците на еркечкия род живеят във всички населени места на поморийската община.

„Орнаментът е богатството, което притежава Еркеч. Бог го дава веднъж. То е дар Божи и за общината и за областта, но ние не го разбираме. Тъжно е, но ние не го разбираме. Ние приличаме на хора, които живеят в къща, а отдолу е „злато“. Тъжно е, но ние не знаем за това „злато“. Ако някой знае, той трябва да каже и на другите. Някой трябва да разказва, да се знае повече за Еркеч, защото с течение на времето от Еркеч може нищо да не остане. Аз разчитам, че вие ще разказвате на вашите деца и внуци да знаят повече за Еркеч. Гледам лазерките и ми става тъжно. Те вече не танцуват с кондурите, а с маратонки и т.н.“, сподели още проф. Куцаров пред присътващите.

Пълен видеозапис от уникалните дългогодишни изследвания може да гледате тук:

2 Проф. Петър Куцаров: Еркеч е дар от Бога, но ние не го разбираме

 

 Проф. Петър Куцаров: Еркеч е дар от Бога, но ние не го разбираме

bookmark Проф. Петър Куцаров: Еркеч е дар от Бога, но ние не го разбирамеsvejo Проф. Петър Куцаров: Еркеч е дар от Бога, но ние не го разбирамеgoogle Проф. Петър Куцаров: Еркеч е дар от Бога, но ние не го разбирамеdelicious Проф. Петър Куцаров: Еркеч е дар от Бога, но ние не го разбирамеstumbleupon Проф. Петър Куцаров: Еркеч е дар от Бога, но ние не го разбирамеfacebook Проф. Петър Куцаров: Еркеч е дар от Бога, но ние не го разбирамеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване