11/25/12 14:01
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът Борисов определи като прекрасни професионалисти кандидатите за главен прокурор

И тримата кандидати за главен прокурор имат изключителни биографии, смята премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят отказа да се меси в скандала на СДС след отказа на Петър Стоянов да бъде избран за конституционен съдия. "Когато разговарях с лидера на СДС, не съм коментирал кой да е техният кандидат", заяви премиерът Бойко Борисов по повод отказа на Петър Стоянов да бъде официално предложен за конституционен съдия.
Ако те могат да решат вътрешните си проблеми и издигнат кандидатура, ГЕРБ ще ги подкрепи, каза Борисов. Той отказа да се меси на Синята партия, но все пак коментира кандидатурата на депутата от ДСБ Екатерина Михайлова за Конституционния съд, като я нарече прекрасна кандидатура. На въпрос - не се ли притеснява от нов доклад, преди изборите от Европейската комисия, ако скандалът с Венета Марковска се повтори и при избора на нов главен прокурор, Бойко Борисов заяви, че и тримата кандидати за прокурор са прекрасни професионалисти, с изключително добри биографии. Убеден съм, че когото и да изберат от тях, ще бъде добър главен прокурор, каза Борисов. На въпроса - дали сигналите срещу тях трябва да се проверяват, Борисов заяви: В България всеки човек бива омаскаряван, за всеки могат да измислят нещо. Премиерът коментира темата в Етрополе, където присъства на откриването на ремонтирани обекти с пари от Европейския съюз.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване