11/25/12 14:26
(http://www.klassa.bg/)

Пристанище Бургас представя „Black Sea Cruises” за световно изложение в Марсилия

 Представители на пристанище Бургас ще представят създадената нова дестинация „Black Sea Cruises” и проекта „Зона за Обществен достъп” на международното изложение Seatrade Med Cruise Convention 2012, съобщиха оттам. Събитието ще се проведе от 27 до 29 ноември в изложбен комплекс Марсилия, Франция. България получи покана да се включи в специализираното изложение на срещата на 27 януари между зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и кмета на града Жан-Клод Годен. Маринов бе на работно посещение във френския регион Прованс Алпи-Кот д’Азюр.

Партньорите от Черноморския регион – порт Одеса, порт Констанца, както и представители на круизния бизнес от целия свят също ще присъстват там. В рамките на проявата са договорени срещи с едни от най-големите международни круизни оператори „Royal Caribbean Cruises”, „Celebrity Cruises”, „Pullmantur Cruises” и „Azamara Cruises”, което ще осигури идеална платформа за бизнес комуникация.

В момента изпълнението на проекта „Зона за Обществен достъп” или „Супер Бургас”, който е и част от Генералния план за развитие на пристанище Бургас е на етап първа фаза от 1 до 4 корабни места. На 21 ноември 2012 г. Съветът на директорите  на „Пристанище Бургас” ЕАД прие изработения инвестиционен проект „Марина Порт Бургас” терминал Бургас Изток 1 за обект „Зона за обслужване на яхти”. Той включва проектиране на яхтостоянки, както и изготвяне на техническа спецификация и количествено-стойностна сметка. Ситуирането на Марината е предвидено по кейовия фронт на нулево корабно място с дължина 150 метра, дълбочина 7 метра и понтони за 60 плавателни съдове. Тези три проекта дават възможност да се премине от процес на проектиране към строителство, като се предприемат действия те да бъдат завършени едновременно. Основната цел е това да се случи месец преди първият заявен круизен кораб „Celebrity Constellation” на 05.10.2013 г.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване