11/26/12 13:57
(http://www.klassa.bg/)

Г. Табаков: С Румъния и Сърбия може да печелим големи европроекти

 България има големи шансове да спечели мащабни европейски проекти, ако участва в партньорство с фирми от Сърбия или Румъния, коментира пред телевизия Bulgaria ON AIR в понеделник председателят на Българския икономически форум Георги Табаков. В края на миналата седмица той участва в международен бизнес форум край Босфора. Направеният извод след срещата е, че е прекалено слабо балканското сътрудничество, всяка от страните гледала сама да пробие в Европа, отчете Табаков. "България може да бъде обединителен център в региона".

Друг извод от международната среща е, че Русия и Турция са двигателите за развитието на Черноморския регион. Табаков открои още, че при разговорите кризата в Гърция не е била обект на обсъждане. Представители на бизнеса споделили, че проблемите на Атина не оказвали влияние на Турция.

По време на разговора Табаков отново повтори своя теза, че може да спечелим от ситуацията в Гърция, като привличаме малки и средни предприятия. Основният проблем обаче е, че администрацията работи бавно, решенията се вземат мудно.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване