11/26/12 13:37
(http://www.klassa.bg/)

НС на СДС задължава останалите 6 депутати от партията да внесат и да гласуват за новата кандидатура за конституционен съдия

Националният съвет на СДС възлага на Националния изпълнителен съвет на партията да завърши процедурата за издигане на кандидат за Конституционния съд. Това каза на пресконференция след заседанието на съвета лидерът на СДС Емил Кабаиванов. На заседанието беше взето решение за изключване на трима депутати от СДС – Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров. Националният съвет задължава останалите шест народни представители, които са в парламента излъчени от СДС, да внесат и да гласуват за предложението направено от НИС на СДС, заяви Кабаиванов. „Ако откажат да внесат кандидатурата, съдбата им ще бъде същата”, допълни той.
Не може Мартин Димитров да продължава да бъде съпредседател на Синята коалиция, заяви Кабаиванов.
На въпрос дали би трябвало изключените депутати от СДС да напуснат парламентарната група на Синята коалиция, Кабаиванов посочи: „Би било коректно от тяхна страна, но не вярвам да съберат мъжество за това”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване