11/26/12 11:54
(http://radiomilena.com/)

Тридневен филмов маратон на руската кинематография в Бургас

rusko kino 300x228 Тридневен филмов маратон на руската кинематография в БургасПоследната седмица на ноември идва с тридневен филмов маратон на руската кинематография в Културен дом на Нефтохимика. В дните от 27 до 29 ноември бургазлии и гости на града ще имат възможност напълно безплатно да посетят прожекциите на шест от най-емблематичните руски филмови класики.

Всяка вечер ще се прожектират по два филма /в 17.30 и 19.30 ч./ на всеки един от тримата най-утвърдени и световнопризнати руски режисьори – Андрей Кончаловски, Андрей Тарковски и Карен Шахназаров.

Романтичната филмова лента „Дворянско гнездо“ ще открие първата кино панорамата, а по-късно същата вечер ще се прожектира филма „Сибириада“(1979), постигнал невероятен успех на филмовия фестивал в Кан.  Черно-бялата лента от 1962 година „Иваново детство“ и филма изповед на Тарковский „Огледалото“ ще бъдат представени във втората поредна вечер.

Последната вечер ще видим романтичната комедия „Куриер“ и „Ден на пълнолунието“.

Събитието се организира от Община Бургас, Почетното консулство на Руската Федерация в Бургас, „Лукойл Нефтохим“ – Бургас и Руския Културно-информационен център в София.

 Тридневен филмов маратон на руската кинематография в Бургас

bookmark Тридневен филмов маратон на руската кинематография в Бургасsvejo Тридневен филмов маратон на руската кинематография в Бургасgoogle Тридневен филмов маратон на руската кинематография в Бургасdelicious Тридневен филмов маратон на руската кинематография в Бургасstumbleupon Тридневен филмов маратон на руската кинематография в Бургасfacebook Тридневен филмов маратон на руската кинематография в БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване