11/28/12 19:59
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ - Сливен се разграничи от критиките на Йордан Лечков

Областното ръководство на ПП ГЕРБ - Сливен  реши, че не споделя индивидуалните действия на общинския съветник Йордан Лечков. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. "Изразяваме своето уважение към личността на Йордан Лечков, оценяваме заслугите му към страната и Сливен, но следвайки общата начертана политика, не приемаме някои негови действия, разминаващи се с поетите отговорности и ангажименти към нашите избиратели", се казва в становището на партията. ГЕРБ не се отказва от своята пълна подкрепа, оказана по време на управлението на Йордан Лечков като кмет на Община Сливен, избран от ГЕРБ, и одобрява всички решения, които са допринесли за развитието на общината, но политическата ни отговорност ни задължава да следваме посоката, определяща изпълнението на приоритетите в работата ни за доброто и просперитета на регион Сливен, се казва в съобщението. Причината за тази позиция е, че във  вторник Йордан Лечков призова към реформи в управлението на фона на изтичащия мандат на това правителство.

„Единственото ми разочарование от управлението на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, на фона на свършеното, е липсата на финансова децентрализация на общините”, каза Лечков пред радио „Фокус”-Сливен. Той подчерта, че критиката е добронамерена и се прави с пълното осъзнаване, че през изтичащия мандат са били направени и редица хубави неща. „Не подценявам реализирането на големите инфраструктурни проекти, с които ГЕРБ с право се гордее. Това се вижда и от хората и ще остане за идните поколения. На управляващите обаче не им достигна време или смелост да започнат и завършат най-сериозната реформа – децентрализацията”, коментира Лечков. Той допълни, че това е единственият начин за дългосрочно развитие на страната. Той допълни, че е по-разочарован от председателя на Парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева. „Не повярвах на онези, които при формирането на листата на ГЕРБ за парламентарните избори преди четири години ме предупредиха, че с влизането на Танева в Народното събрание, ще имаме не депутат от Сливен, а от фирмата, която тя ръководеше – „Мелинвест“. С неудоволствие трябва да призная, че предупреждението се сбъдна“, изтъкна Лечков.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване