12/08/12 00:17
(http://www.klassa.bg/)

Постоянен диалог Русия - България

Постоянно действащият Руско-български обществен форум ще позволи да се укрепи сътрудничеството между на страни по редица въпроси. Това мнение изказа днес специалният представител на президента на Русия по междукултурното сътрудничество Михаил Швидкой на „кръгла маса” в Обществената палата на Руската Федерация.

„Русия и България ги обединява атмосферата на взаимно доверие, дружба и разбирателство в двустранните ни отношения” – каза Михаил Швидкой. Според него, „имаме широки възможности за взаимодействие по линията на правителствата, но междудържавните отношения не могат да обхванат всичко, историческите връзки на нашите народи изискват обществен диалог”.

На свой ред вице-говорителят на Народното събрание на България Георги Пирински подкрепи идеята за създаване на подобен форум, който, според него, „ще помогне на сближаването на народите на Русия и България и, по-специално, ще укрепи диалога между младежките организации, образователните и културните учреждения на двете страни”.

Първата руско-българска среща в рамките на форума, както каза Пирински, би могла да се състои идната година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване