12/09/12 00:49
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони свали Монти, премиерът се оттегля след като бъде приет бюджетът

 
Премиерът на Италия Марио Монти възнамерява да се оттегли, веднага след като бъде  приет законът за бюджета, предаде АНСА. Това са съобщили от президентския дворец, след като Монти проведе едночасова среща с президента Джорджо Наполитано. Премиерът смята , че не е възможно да продължи своя мандат и решението му е окончателно, но преди това той иска да се увери, че политическите партии ще гласуват предложенията от правителството му бюджет.
По-рано в събота неговият предшественик Силвио Берлускони потвърди, че ще се кандидатира за премиер на десницата на следващите парламентарни избори, които се очаква да бъдат през март. Берлускони заяви, че политиката на икономии, провеждана от Марио Монти е навредила на Италия. Той обясни кандидатурата си с това, че неговата Партия на свободата не е успяла да намери лидер, „известен колкото него”.
Берлускони бе осъден за данъчни измами през октомври, но той обжалва, припомня Би Би Си. Срещу него тече и процес за платен секс с непълнолетна, но той отрича всякаква вина.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване