12/10/12 13:23
(http://www.klassa.bg/)

Изслушването на тримата номинирани за главен прокурор най-вероятно ще бъде на 20 декември

Не се чувствам излъган, че съм един от номиниралите Сотир Цацаров. Това каза на пресконференция Ясен Тодоров, член на ВСС и председател на Комисията за професионална етика и превенция от корупцията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Бяха изслушани тримата кандидати за главен прокурор, бяха им зададени лични и общи въпроси. Засегнахме всички проблемни теми и кандидатите за главен прокурор се опитаха да бъдат изчерпателни, до 13 декември може да постъпват още въпроси и те да бъдат зададени на изслушването, което най-вероятно ще бъде на 20 декември, каза Тодоров.
На 17 декември комисията ще излезе със становище относно притежаваните от кандидатите качества за това дали членовете отговарят на изискванията, за да бъдат главен прокурор на Република България, каза Тодоров.
И тримата кандидати бяха убедителни в своите изказвания, посочи Тодоров.
Кандидатът Сотир Цацаров представи всички необходими документи, които са изключително голям брой, в отговор на сигналите срещу него. Не искам да влизам в ролята на адвокат на г-н Цацаров, документите, основните от тях, ще бъдат качени на сайта на ВСС, каза Тодоров.























Красимира ГЕОРГИЕВА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване