12/10/12 14:40
(http://www.klassa.bg/)

Контрабандата на цигари намаляла над 2 пъти за 3 години, твърди шефът на митниците

 Заложените по план приходи за 2012 г. ще бъдат изпълнени от Агенция „Митници“, коментира по БНР директорът на митниците Ваньо Танов. Той посочи, че за ноември има и преизпълнение на приходите с около 90 милиона лева. И въпреки че в последните месеци се влоши обстановката по отношение на вноса, аз съм дълбоко убеден, че ще изпълним плана за приходите, заяви Танов.

 

По думите му, ако се сравняват приходите от ДДС, митниците са се върнали на показателите от 2007-ма година, т.е. преди кризата. “Реално Агенцията с плана, коийто имаше за тази година изпреварва приходите от 2007-ма, когато нямаше криза. България е една от страните, да не кажа единствената, която в условия на криза повишава приходите си от 9 до 14 процента всяка година”, поясни шефът на митниците.

 

Той отбеляза, че по отношение на цигарите постъпленията са повече със 140 млн. лв. спрямо от миналата година, независимо, че има ограничаващи тютюнопушенето мерки. Танов допълни, че в резултат на митнически проверки се задържат контрабандни цигари и ментета на основни марки. Сравнявайки се с останалите страни, в рамките на 3 години, контрабандата у нас е смъкната повече от 2,5 пъти, твърди Танов.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване