12/10/12 15:53
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът Бойко Борисов: Истински се радвам, че българският народ, като част от Европа, беше оценен с усилията си за мир

Истински се радвам за това, че българският народ, като част от Европа, беше оценен с усилията си за мир. Това каза пред Агенция „Фокус” министър-председателят Бойко Борисов, който присъства в Осло на официалната церемония за връчването на Нобеловата награда за мир на Европейския съюз. По думите на премиера Борисов - това е едно изключително признание за народите от Европейския съюз, в това число и за българския народ.
Нобеловата награда за мир за 2012 година бе връчена на европейските страни за това, че са съумели да превърнат Европа от „воюващ в мирен континент”. Председателят на Норвежкия нобелов комитет Торбьорн Ягланд връчи наградата на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. Присъстваха представители на норвежкото кралско семейство.













Агенция „Фокус”







Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване