12/12/12 16:20
(http://www.hsnovini.com/)

Български училища с подарък за камерунски ученици

Българската делегация сред ученици от училище Макапе

Хасковската делегация бе в африканската държава Камерун в края на ноември, в нея бе включен и кметът Георги Иванов. Поводът за визитата бе заключителния етап на проекта „Целите на хилядолетието”. Той е финансиран от ЕС, а хасковския Младежки център е координатор за България.

В проекта си партнират училища от четири европейски държави, и две африкански – Камерун и Буркина фасо. Целта на разработката е европейски училища да подпомогнат африканската образователна система. В Камерун делегацията посетила четири основни училища в град Дуала, където представили добри практики на български училища.

В столицата на Камерун българската делегация посетили Техническия университет. Там представили компютърен софтуер за обучение. Впечатлени от модерния метод на преподаване домакините инициирали среща с министъра на образованието на Камерун, за да се обсъди въвеждането на тази система в училищата. Сред основните проблеми там е, че повечето от камерунските училища нямат ток, а някои от тях и вода. В един клас там се обучавали по 100 деца, разказа Елена Цветкова, директор на Младежки център – Хасково.

Танц от програмата на културния празник на училищата в Дуала

12-те български училища решили да направят подарък на африканските си връстници. „Единодушно решихме да помогнем всички училища в България е да предоставим материалната база за провеждане на уроци по софтуерната системата Енвижън, компютър с много мишки,създадена да улесни учителите при тяхната работа”, сподели Йоанна Кокотанекова, от Младежки център – Хасково.

В рамките на проекта друга група от Хасково посети Италия, където се проведе заключителната среща по проекта от европейските партньори.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

Пазар в Дуала

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сред децата от колеж Сент Мишел в Дуала

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване