12/12/12 20:54
(http://www.klassa.bg/)

Селското ни стопанство е скочило с 22% за през 2011 г.

Отрасъл "Селско, горски рибно стопанство" е създал брутна добавена стойност, която има ръст с 22% спрямо предходната година. Общата стойност на брутната продукция от отрасъл "Селско стопанство” за 2011 г. възлиза на 8 667,5 млн. лв. по текущи цени на производител – с 15% повече спрямо 2010 г.

Това сочи Годишният доклад за състоянието и развитието на земеделието, който беше приет днес (12 декември) на заседание на Министерски съвет, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Отчетено е увеличение както при продукцията от растениевъдството, така и при тази от животновъдството. 

Докладът е направен с цел анализ на състоянието и развитието на земеделието през изминалата година, като са представени прогнози за следващата. В него са анализират икономическите показатели за селското стопанство и производствените резултати в растениевъдството, животновъдството, лозарството и винопроизводството.

Посочват си данни за растителната защита, ветеринарното дело, безопасността на храните, селекцията и репродукцията, научната и съветническа дейност в земеделието.

В плана се предвижда и подпомагането на земеделските производители със средства от земеделски фондове, както и от националния бюджет.

 

 


iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване