12/13/12 20:26
(http://www.klassa.bg/)

Кабаиванов: Няма да участваме в предизборни коалиции

Няма да участваме в предизборни коалиции и на предстоящите избори хората ще имат възможност да гласуват само за СДС. Това съобщи в Шумен лидерът на партията Емил Кабаиванов. Той допълни, че в момента се водят разговори с евентуални партньори за след изборите, но в предизборни коалиции партията категорично няма да влиза.

Според председателя на СДС българската политическа система се нуждае от промяна, а някои от сегашните политици отдавна трябвало да пишат мемоарите си.

23 години след създаването на СДС ние казваме, че българската политическа система се нуждае от очистване. През тези години се нагледахме на договорки зад гърба на българските граждани, които след това излизаха на бял свят и обясняваха много от нещата. Оказа се например, че министър-председателят от правителството на ОДС, в което СДС бе основна движеща сила, е имал срещи и договорки с висши функционери на БСП , говоря за Иван Костов. Оказа се, че много от нещата, които се случиха през тези 23 години, не са били плод на принципни споразумения, а на политическо задкулисие. И тъй като в СДС няма хора, които са свързани с приватизацията, говоря за приватизацията, която донесе негативи, защото има и положителни примери, няма кредитни милионери, няма хора, свързани с бившите служби, не сме зависими от външно финансиране, не може някой да ни вмени какво да казваме или какво да правим, заяви Кабаиванов.

По повод коментарите за разцепление в СДС, синият лидер заяви, че такова нещо няма. До момента имаме само 59 човека, които са напуснали. По думите му редовните членове на партията, които плащат членски внос, са 15 хиляди и броят им расте. Най-радостното е, че при нас идват хора, които не са пълнеж, а са качествени, каза още председателят на сините.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване