12/14/12 07:35
(http://www.klassa.bg/)

Беларус чака "десант" от 600 000 китайски работници

Със строителството на китайско-беларуски промишлен парк край Минск ще се заемат 600 000 китайски работници. За това съобщава Газета.Ru, като се позовава на "надежден източник" от правителството на Беларус.

Според източника документите за реализирането на проекта били подписани през лятото. Но не става ясно кога и за какъв период от време китайските работници ще пристигнат в Беларус.
Подобна информация се разпространяваше и през есента на 2011 г., но само под формата на слухове. А правителството в Минск я определи като измислица.
Планирано е китайско-беларуският промишлен парк да бъде изграден в западната част на Смолевичския район на Минска област, близо до аерогарата Минск-2. Той ще се разпростре на площ от около 80 000 декара.
Проектът, който е предвиден да работи около 30 г., е най-мащабният по рода си в страната. Планира се производството на парка да бъде ориентирано към високите технологии и износа на такива продукти. Ориентировъчният размер на инвестициите е от порядъка на 30 млрд. долара
















Газета.Ru

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване