12/14/12 12:03
(http://www.klassa.bg/)

Оланд: Берлускони няма сериозни шансове да бъде отново премиер

Президентът на Франция Франсоа Оланд смята,че Силвио Берлускони „няма сериозни шансове” да наследи Марио Монти на премиерския пост, предаде АФП. Това е споделил Оланд в края на първия ден от Съвета на ЕС в Брюксел, на който Монти получи широка подкрепа.
Френският президент  е намерил за „смешно” участието на Кавалиерето в срещата на лидерите от ЕНП, която традиционно предхожда съвета. На форума на европейската десница бе поканен да присъства и италианският премиер, въпреки, че той не принадлежи към никоя партия.
На своята пресконфренция канцлерът на Германия Ангела Меркел също даде висока оценка на свършеното от кабинета на Монти за възстановяване на доверието в Италия.
Пред колегите си от ЕНП 76-годишният Берлускони декларира, че е готов да се откаже от политическия живот, виждайки, че те ясно заявяват предпочитанията си за Монти. „Ще се кандидатирам, само ако е необходимо”, обеща Берлускони.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване