12/14/12 07:31
(http://www.klassa.bg/)

Хаос и разединение сред египтяните преди референдума

Египет пред хаос и разединение преди противоречивия референдум за новата конституция, насрочен за събота. Обикновените хора остават раздвоени дали да подкрепят президента Мохамед Морси.

Референдумът относно текста на конституцията започва в събота на половината територия на Египет, включително в Кайро и Александрия. Останалата част от страната ще гласува седмица по-късно - на 22 декември.

Ислямистите се колебаят относно необходимостта от протести в подкрепа на Морси. Арбитрите се чудят дали да надзирават референдума и дори опозиционните групи остават разединени относно това как трябва да отговорят на националния дебат, иницииран от армията.

Египет е разтърсена от антиислямистки протести, откакто президентът в края на ноември се възползва от политическия вакуум, породен от липсата на парламент, и обяви, че има правомощия да издава закони и декрети, които не подлежат на отмяна.

Днес хиляди египтяни го обвиняват, че е предал революцията.

Междувременно САЩ призоваха Морси за усилия за консенсус в разединената нация.

















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване