12/16/12 12:58
(http://www.klassa.bg/)

Работохолизмът – нашият нов начин на живот

От собствениците на частен бизнес до трудещите се на свободна практика, всички работници имат склонност да се пренатоварват, пише „Машабъл”. Според изследване, проведено сред близо 2000 американски граждани от мениджърската софтуерна компания „Wrike”, 87% от трудещите се в различни сектори казват, че работят повече от нужното.

Най-изненадващото в настоящото проучване е, че 42% от всички анкетирани все пак се чувстват задоволени от работата и баланса в живота си. Един от значителните фактори за редуциране на стреса е работата в екип. Почти половината от участниците в изследването поясняват, че се чувстват доволни от свършеното в колективна среда. Сполучлив начин за да се увеличи ентусиазмът на тези, които мислят че работят прекалено много, е да им се предостави собствен проект или да им се внедри някакво чувство на отговорност. По този начин според 77 % от анкетираните ще се повиши ефективността.

Една част от изследването не изненадва никого. Най-големият удар върху продуктивността се оказват прекъсванията. Това обаче не е лесно да се редуцира, имайки предвид непрестанно заобикалящите ни туит съобщения, Фейсбук, имейли и колеги, които се отбиват до бюрата ни за кратък разговор.
 






























„Машабъл”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване