12/19/12 14:55
(http://www.klassa.bg/)

Говорителят на Путин: Не съм чувал президентът да е давал паспорт на Депардийо, шега е

„Не съм чувал Владимир Путин не е давал руски паспорт на Жерар Депардийо, смятам, че това е шега“. Така Дмитрий Песков, говорител на руския президент, коментира пред АФП, новината на в.“Монд“. Според изданието, в своя ресторант в Париж във вторник вечерта Депардийо се похвалил, че Путин му изпратил паспорт. Актьорът разчитал на други две държави, освен Белгия , да го приемат – Черна гора, където имал приятели по бизнес, и Русия.
Преди няколко дни, след скандала с неговото белгийско данъчно изгнаничество, Депардийо бе заявил, че е приятел с Путин и с цялото руско ръководство, че е бил приятел с папа Йоан Павел Втори. „Не съм приятел с диктатори, както някои твърдят“, каза актьорът.
Освен Депардийо, още един много известен французин - Бернар Арно, скандализира с решението си да се премести в Белгия, за да избегне новото данъчно облагане, въведено от социалистическото правителство на Франция. Белгийски вестници съобщиха в сряда, че прокуратурата в Брюксел е започнала разследване срещу белгийските фирми на най-богатия французин. Една от компаниите Pilinvest е увеличила своя капитал с 386 милиона евро за една година и той е достигнал 3,3 милиарда. Компанията има дялове в Christian Dior и LVMH във Франция, но не е изпълнила задължението си да предостави годишен финансов отчет, пише белгийският в.“Еко“. Другата компания LVMH Finance Belgique е холдинг, създаден да се възползва от данъчните облекчение в Белгия.
Медиите уточняват, че разследването е започнало преди два месеца от финансовия отдел на прокуратурата в Брюксел, когато Арно поиска белгийско гражданство. Той отрича молбата му да е свързана с избягването на данъци.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване