12/19/12 12:04
(http://www.klassa.bg/)

"За какво е нощта": Милена Живкова и Ивайло Герасков в хитова пиеса на американски автор

"За какво е нощта" – заглавието на тази хитова американска пиеса, поставена в Театър "София" e описателна констатация,  казва преводачът Харалампи Аничкин. "Ситуацията е възможно най-банална – жена е завела мъж в хотелската си стая. Но пиесата е написана прекрасно" – обяснява режисьорът Николай Поляков. И зрителите бързо разбират това, защото наред с наистина баналните за хотелска стая в непознат град нощем малко алкохол и повече секс на сцената най-много е говоренето. И чувствата. Защото жена и мъж имат нужда да разнищят безпощадно животите си. А това означава - съпрузи, деца, познанства, връзки, изневери, работа, кариери.
И тяхната страстно започнала и ненадейно завършила любов (любов ли е било?) преди десет години...
Майкъл Уелър е доста успял драматург, пиесите му се играят в САЩ, Великобритания и по света. Освен с работата си в театъра Уелър е известен и като сценарист на филмите на Милош Форман "Рагтайм" и "Коса".
"За какво е нощта” е поредната сръчно написана драма, която описва човешки неща, бърка в сърдечни радости и неволи и оставя финала отворен за всеки. Драматургия, която изисква много от изпълнителите, защото им се отплаща щедро - когато успеят.
На камерната сцена на Театър "София” е актьорското семейство Милена Живкова и Ивайло Герасков. Дали близо 35-годишен брак помага на добрите артисти да изиграят убедително любовници? Първите зрители отговориха утвърдително с много аплодисменти.

Режисьорът Поляков си признава, че между истински съпрузи особено горещите сцени на сцената със сигурност са се получили по-добре. А тези актьори имат опит зад гърба си – играли са семейни двойки и преди. Тук доказват, че е по-удачно да се обичат, отколкото да се ненавиждат на сцената (защото са имали и такива задачи). Камерната сцена на театъра е находчиво преобразена от сценографа Невена Белева. Премиерата на "За какво е нощта” се играе  на 22 и 27 декември.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване