12/19/12 15:54
(http://www.klassa.bg/)

Правителството подкрепя с 1 млн. лв. нова инвестиция на "Тракия глас Бълтария"


Правителството одобри проектодоговор с „Тракия глас България” за изпълнение на инвестиционен проект за производство на стъкло и стъклени изделия, при което се предоставя безвъзмездна финансова помощ от 1 млн. лева по Закона за насърчаване на инвестициите.

С реализирането на проекта ще бъдат изградени втора поточна линия за плоско стъкло и втора пещ за домакинско стъкло. Планираните инвестиции са за общо 328 млн. лв. След въвеждане в експлоатация на новите обекти се очаква да бъдат разкрити 300 постоянни работни места. Тези параметри отговарят на изискванията на Закона за насърчаване на инвестициите за приоритетен инвестиционен проект и за сключване на меморандум за разбирателство между държавата и инвеститора за изпълнението му, се казва в правителственото лешения.

„Тракия глас България” ЕАД е реализирало до момента един от най-големите проекти на зелено в България – 400 млн. лв. за изграждането в Търговище на заводи за домакинско и плоско стъкло и на цех за огледала, обработено стъкло и автомобилни стъкла. Към края на 2011 г. в обектите са инвестирани близо 25 млн. лв. Подготвя се одитиран отчет за извършените инвестиции по проекта към 2012 г., според който те са за над 50 млн. лв.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване