12/20/12 12:02
(http://www.klassa.bg/)

Български филми и концерти в коледно-новогодишните програми на БНТ2 и БНТ Свят

Български и чужди заглавия, комедии и празнични концерти ще предложат БНТ2 и БНТ Свят през коледните и новогодишни празници на своите зрители.
Сред филмовите заглавия, които зрителите на БНТ2 ще видят през коледните празници, са „Най-сетне Коледа”, „Госпожа чудо”, „Чудо в Манхатън”, „Доктор Клоун”. В рубриката „Любими български филми” БНТ2 ще излъчи филми от българската кино класика – “Дами канят”,„Оркестър без име”, „Осъдени души”, „Госпожа Динозавър”, „13-та годеница”, „Ламята”, „Ян Бибиян”, както и комедиите „Хитър Петър”, „Опасен чар”, „Господин за един ден”, „С деца на море” и др.
В новогодишната програма на БНТ2 зрителите ще гледат „Сватбеният агент”, „В костюм на Дядо Коледа”, „Със сватовете на Нова Година”, Завръщане на Острова на съкровищата, a в рубриката „Любими български сериали”-„Два диоптъра далекогледство”, „Деца играят вън”, „С деца на море” и др.
Богата концертна програма очаква зрителите в навечерието на празниците. На 24-ти декември БНТ2 ще излъчи Коледния благотворителен концерт за възстановяване стенописите на храм „Св. Ал. Невски” с участието на ученици от Националното училище за танцово изкуство, както концерта с коледни народни песни и църковни песнопения - „Тайнството на Рождество” в две части на 24 –ти и 26-ти декември.
На 25-ти и 26-ти зрителите ще видят и музикално-танцовия спектакъл на Държавния фолклорен ансамбъл „Тракия” „Танците на Стария Пловдив”, специално подготвен от БНТ 2 Пловдив.
БНТ2 ще излъчи и концертите: „Вечните песни на България”, концерта на Бароков оркестър на Европейския съюз, „Деси Тенекеджиева и приятели”, както и концертите на Рут Колева и Майкъл Бубле на 30-ти декември. Юбилейните на Коцето Калки, Маргарита Хранова и на дует „Ритон”, както и концерта на Леона Луис от Лондон на 1-ви януари също ще бъдат част от празничната програма на БНТ2.
В новогодишната вечер зрителите ще гледат и специалната програма, подготвена от БНТ2 Русе „Флашмоб за Дядо Коледа” и празничната новогодишна програма с участието на популярни изпълнители на народни песни от Пиринския край - “Наздравица от песни” на БНТ 2 Благоевград.



БНТ Свят ще предложи на зрителите в България и извън пределите на страната български заглавия от Златния фонд на националната телевизия. Те ще гледат едни от най-обичаните български филми през годините по коледните празници– „Брачни шеги”, „Ти, който си на небето”, „Разводи, разводи”, „Козя пътека”, както и по-новите заглавия „Коледната уличка” с участието на Коста Цонев, „Писмо до Америка” с участието на Филип Аврамов, „Пътят към върха” с Бистра Тупарова, „Коледата е възможна” с Христо Шопов, „Летете с Росинант”, „Рапсодия в бяло”и др.
Концертите също ще бъдат неразделна част от програмата на сателитния канал на националната телевизия.Сред тях са: Клуб „Суинг” в Коледната нощ с участието на „Сантиментъл суингърс” и „Михаил Йосифов секстед”, който БНТ Свят ще излъчи в навечерието на Коледа, юбилейният концерт на дует „Ритон” – „Две звезди” на 25-ти декември, концертът с участието на Любка Рандова, Володя Стоянова, Иван Дяков и други – „Да потропнем, да запеем, Коледа е!, както и гала концерта „Коледни звезди” с участието на Йорданка Христова,, Маргарита Хранова и др. на 26-ти декември. БНТ Свят ще излъчи и юбилейният концерт на Бисер Киров „Аз съм само... един юноша”, на 27 концерта на Фамилия „Тоника” -„Нощта на Коледа”, на 28-ми на Йълдъз Ибрахимова, на 29 - на Маргарита Хранова, а на 30-ти концертът „Акустична вечер с Нели Рангелова”.
В празничната програма на БНТ Свят зрителите ще видят на 27-ми декември и спектакълът на трупата на Нешка Робева „Среща в Споменът”.
На 30-ти БНТ Свят ще излъчи комедията „Двойникът” и филмът с участието на Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска, Елен Колева „Шивачки”, а на 31-ти декември филмът „Суфре д’аморе”.
В новогодишната нощ БНТ Свят ще предложи на зрителите си комедията „От нищо нещо”, повторение на фолклорното предаване „Надиграй ме на Балканите”, празничното издание на „Шоуто на Канала” по Алеко Константинов -„БГ завинаги или Новите приключения на бай Ганьо”, както и новогодишния концерт от площад Батенберг „Сцена под звездите”.
На 1-ви януари БНТ Свят ще излъчи юбилейния концерт на Развигор Попов, концерта на Орлин Горанов и Кристина Димитрова, „Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени”, новогодишния концерт „Пътешествие по Дунава”, както и новогодишния концерт на Софийската филхармония.
На 1-ви януари зрителите ще гледат и телевизионната постановка по комедията на Добри Войников „Криворазбрана цивилизация”, игралният филм с участието на Коста Цонев „Племенникът чужденец”, както и комедията „Топло” с Григор Вачков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване