12/20/12 19:41
(http://www.klassa.bg/)

Калин Калпакчиев: Фактите поставят под съмнение независимостта на Сотир Цацаров

Фактите създават впечатление, че г-н Цацаров има връзки и влияние с другите власти, което поставя под съмнение неговата независимост и това означава, че той не отговаря на високите изисквания за длъжността главен прокурор. Това каза членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Калин Калпакчиев на дискусията на съвета след изслушване на кандидатите за главен прокурор, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
Г-н Цацаров и съпругата му са придобили недвижим имот чрез симулация, те са вписали невярна цена, което е симулация по отношение на цената. Цацаров твърди, че са платили действителната цена, а не вписаната. Съпругата на Цацаров обаче е била съгласна истинската цена да остане скрита – не може да се изключи съмнението, че данъците са платени на по-ниската цена, каза Калпакчиев. По повод кандидатурата на Сотир Цацаров той посочи още сигналът за търговия с влияние, че бизнесменът Георги Гергов е посочил вещи лица, които да извършат проверка, а Пловдивския окръжен съд ги е избрал и фактът че кандидатът е награждаван от МВР, каза Калпакчиев.
Изборът на главен прокурор ще определи международното доверие към страната. Главният прокурор има изключителни правомощия, които го поставят на най-високо място в йерархията на съдебната власт, каза Калпакчиев. Той посочи, че няма съмнения за моралните качества на кандидата Галина Тонева, а за кандидата Борислав Сарафов каза, че няма достатъчно данни.


Информационна агенция "Фокус"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване